In april 2018 werd eindelijk de schop in de grond gezet op de bouwplaats aan de de Le Sage ten Broeklaan. Nu we een jaar verder zijn, is het hoogste punt bereikt van project Parc Fontaine. En deze mijlpaal werd letterlijk op het hoogste punt gevierd samen met alle toekomstige bewoners.

Deze feestelijke middag begon zonnig en alle betrokkenen van het project hadden er zichtbaar zin in. Alle aanwezigen werden hartelijk ontvangen in het Stadspaviljoen, op een steenworp afstand van de bouwplaats. Na een welkomstdrankje werd er koers gezet naar Parc Fontaine.

Op de vijfde verdieping van toren Robinia vond het officiële moment plaats. Na een kort woordje van directeur Jack Aldenhoven werden de vlaggen gehesen door projectleider Martijn Ruijs en uitvoerder Erwin van Grinsven. Vervolgens werd er samen geproost en gedronken op een voorspoedig verloop van de bouw.

De toekomstige bewoners kregen vervolgens alle ruimte om rond te kijken in hun eigen appartement. Toren Robinia en Tilia werden open gesteld en de enthousiaste kopers en huurders konden hierdoor naar hartenlust rondkijken in de woningen waar ze over pakweg een jaar in leven.

Eenmaal teruggekeerd in het Stadspaviljoen, kregen de aanwezigen een presentatie waarin het interieur van de algemene ruimten, de planning en de vernieuwde infrastructuur werden toegelicht. Onder het genot van een hapje en een drankje sloot men af en kon er gezellig kennis gemaakt worden met elkaar.